7AD362CB-5338-4934-97DF-E9A24FFF9520 2.JPG

Labas,

Aš esu Ieva ir čia kalbu apie sveiką gyvenseną pro savo prizmę. Balansas mityboje man aktualiausia tema, bet nevengiu pakalbėti ir apie sportą, emocinę sveikatą bei kitus nemažiau svarbius dalykus. Kviečiu prisijungti!

Kokosiniai mėlynių ledai

Kokosiniai mėlynių ledai

Ne kartą esu minėjus, kad tikrai nedemonizuoju ir nevengiu parduotuvinių ledų, bet kartais suvalgyti porciją savo pačios gamintų yra labai smagi patirtis. Tad šįkart natūraliai saldūs ledai su mėlynėm ir kokosais apie kurios noriu jums papasakoti šiek tiek plačiau:

  1. Siekdama kremiškumo bazei naudojau tahini pastą bei ekologišką Bionaturalis kokosų pieną, kuriame nerasit pridėtinio cukraus, konservantų, tirštiklių ir panašių nereikalingų priedų. Aš visada tik už tokį pasirinkimą!

  2. Saldumui - datulės bei mėlynės, bet galima rinktis ir klevų/agavų sirupą bei kitas mėgstamas uogas.

  3. Šlakelis citrinos sulčių skoniui subalansuoti ir linkiu skanaus!

Ingredientai:

• 1 skardinė Bionaturalis kokosų pieno (bent porą valandų laikyto šaldytuve)

• 200g šaldytų mėlynių

• 2 v. šaukštai tahini

• 6 minkštos datulės

• 1 v. šaukštas citrinos sulčių

Eiga:

Į maisto smulkintuvą sudedu viršutinę riebiąją kokosų pieno dalį ir porą valgomų šaukštų skystosios dalies. Sudedu visus likusius ingredientus ir smulkinu iki vientisos masės. Masę dedu į indą ir į šaldiklį bent 3 valandoms ar ilgiau. Jei šaldymas vyko ilgesnį laiką, tai prieš valgant rekomenduoju 10-15min palaikyti kambario temperatūroje, kad ledai būtų labiau kremiški.

Gaivūs pomidoriniai makaronai

Gaivūs pomidoriniai makaronai

Lęšių ir cukinijų kepsneliai

Lęšių ir cukinijų kepsneliai