7AD362CB-5338-4934-97DF-E9A24FFF9520 2.JPG

Labas,

Aš esu Ieva ir čia kalbu apie sveiką gyvenseną pro savo prizmę. Balansas mityboje man aktualiausia tema, bet nevengiu pakalbėti ir apie sportą, emocinę sveikatą bei kitus nemažiau svarbius dalykus. Kviečiu prisijungti!

Pyragas su grybais, burata ir pomidorais

Pyragas su grybais, burata ir pomidorais

Idėja tinkanti ir kasdieniškiems pietums/vakarienei ir šventiškesnei progai. Pasirinkus pirktinę sluoksniuotą tešlą, procesas bus labai greitas ir nesudėtingas!

Ingredientai (skardos dydis: 45x36cm):

3 sluoksniuotos tešlos lakštai (750g)

1/2 svogūno

500g grybų (aš maišiau pievagrybius ir kreivabūdes)

3 skiltelės česnako

pora čiobrelių stiebelių

pora saujų špinatų

150g buratos sūrio

50g fetos sūrio (arba parmezano sūrio)

8 vyšniniai pomidorai

1 kiaušinio trynys

druska

pipirai

Eiga:

Keptuvėje įkaitinu šaukštą ghee sviesto, apkepu smulkintą svogūną. Sudedu pusę nuplautų ir susmulkintų grybų, apkepu. Grybus pastumiu į vieną keptuvės pusę ir kepu likusius grybus. Sudedu ir kepu smulkintą česnaką bei čiobrelius. Sudedu špinatus, kepu, kol špinatai išsileidžia. Beriu druskos ir pipirų.

Sluoksniuotą tešlą iškočioju iki plono, vientiso, skardos dydžio lakšto. Atsargiai perkeliu ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Lengvai įpjaunu lakštos šonus, ~2 cm nuo lakšto kraštų. Šakute šiek tiek subadau lakšto vidurį. Tolygiai paskirstau grybus, sūrį, perpus perjautus pomidoriukus. Kiaušinio tryniais patepu lakšto kraštus. Kepu orkaitėj 190C ~15min. Iškepusį tartą papuošiu šviežiais čiobrelio stiebeliais.

Trupininis uogienės pyragas

Trupininis uogienės pyragas

Tuno kepsneliai (nauja versija)

Tuno kepsneliai (nauja versija)