7AD362CB-5338-4934-97DF-E9A24FFF9520 2.JPG

Labas,

Aš esu Ieva ir čia kalbu apie sveiką gyvenseną pro savo prizmę. Balansas mityboje man aktualiausia tema, bet nevengiu pakalbėti ir apie sportą, emocinę sveikatą bei kitus nemažiau svarbius dalykus. Kviečiu prisijungti!

Trešnių trupiniuotis

Trešnių trupiniuotis

Trešnių/vyšnių pyragas man vis dar yra sentimentais apipintas objektas, nes vaikystėje jis man buvo kažkodėl tai labai jau patrauklios “išvaizdos”. Seniausiai mane stebintys galbūt pamena, kad turiu net tattoo su vyšniu pyragu! 😄O šiandien labai noriu pasidžiaugti šiuo nuostabiai pavykusiu migdoliniu trešnių pyragu! Kartais pati stebiuosi kaip iš tokio nedidelio kiekio ingredientų galima iškepti tokių skanių dalykų.
Skaniausias trešnes, kaip ir visas kitas uogas, rinkausi iš Uogos į namus , kurios buvo tokio saldumo, kad įdaro gamybai net neprireikė papildomo cukraus! Ir pristatymas nemokamas tiesiai iki durų ✨

Ingredientai:

Pagrindui ir trupiniams:

• 100g migdolų miltų

• 100g avižų

• 70g rudojo cukraus

• 100g sviesto (vegan versijai aliejaus)

Trešnių chia džemui:

• 300g trešnių

• 2 v.š. chia sėklų

Eiga:

Pasiruošiu džemą: uogas išvalau, sudedu į puodą ir ant vidutinės kaitros verdu, kol uogos išsileidžia (galima įpilti šiek tiek vandens). Patrinu šakute, kad masė taptų vientisenė. Įmaišau sėklas, jei trūksta saldumo galima įmašyti cukraus/medaus/klevų sirupo, palieku pastovėti bent 20min.
Sumaišau visus pagrindui skirtus ingredientus ir 2/3 masės tolygiai paskirstau bei labai gerai suspaudžiu kepimo popieriumi išklotoj arba aliejum pateptoj formoj (likusią 1/3 dalį naudosiu viršutiniam trupinių sluoksniui). Sudedu džemą ir trupinių sluoksnį. Kepu orkaitėj 200C 35-40min. Kad nekiltų neaiškumu, tai uotraukoj matot du gabalėlius sudėtą vieną ant kito 🙂

Tofu "kišas"

Tofu "kišas"

Kale kopūsto salotos su keptais avinžirniais

Kale kopūsto salotos su keptais avinžirniais