7AD362CB-5338-4934-97DF-E9A24FFF9520 2.JPG

Labas,

Aš esu Ieva ir čia kalbu apie sveiką gyvenseną pro savo prizmę. Balansas mityboje man aktualiausia tema, bet nevengiu pakalbėti ir apie sportą, emocinę sveikatą bei kitus nemažiau svarbius dalykus. Kviečiu prisijungti!

Geresenės sudėties kečupas

Geresenės sudėties kečupas

Beveik niekada neperku parduotuvinių padažų, nes dažniausiai jų sudėtis manęs visai netenkina. Pavyzdžiui, ar galit patikėti, kad 100g Heinz kečupo yra daugiau cukraus nei Kit Kat batonėlyje? Žinoma, aš nesakau, kad visi pasirinkimai parduotuvėse yra blogi, šiomis dienomis galima rasti tikrai puikių alternatyvų, bet tokiu atveju yra labai svarbu skaityti etiketes. O aš šįkart nusprendžiau praleisti etikečių skaitymo procesą ir pasigaminti naminį kečupą! Išties net nebūčiau pagalvojus kaip tai yra paprasta, o ir skonis man atrodo daug geresnis, tad pasakoju kaip viską dariau ir ką naudojau. 

Ingredientai:

• 400g (1 skardinės) konservuotų pomidorų

• 3 v. šaukštų obuolių acto

• 1 a. šaukštelio česnako granulių (arba 1 skiltelės česnako)

• 1 a. šaukštelis Dijon garstyčių

• 1 datulės

• druska/pipirai pagal skonį

Eiga:
Visus ingredientus (išskyrus datulę) sudėjau į puodą ir viriau ~25min ant nedidelė ugnies. Praėjus šiam laikui viską supyliau į kokteilinę, įmečiau datulę ir sumaliau iki vientisos masės. Ragavau ar netrūksta druskos, pipirų. Jei atrodo per rūgštu galima įdėti dar vieną datulę. Leidau atvėsti, o tada jau galima naudoti pagal paskirtį.

Šokoladiniai saldainiai be pridėtinio cukraus

Šokoladiniai saldainiai be pridėtinio cukraus

Kaip renkuosi duoną? + sumuštinio su silke receptas

Kaip renkuosi duoną? + sumuštinio su silke receptas